Programul "Renunțați la Fumat"

Reducerea consumului de tutun constituie parte intrinsecă din abordarea asupra promovării sănătății la locul de muncă. Spatiile de lucru care respectă legislația în vigoare referitoare la fumat sunt respectate de către comunitate. Acelea care trec dincolo de aceste cerințe, oferind programe de ‘Renunțare la Fumat’ manifesta un și mai mare angajament față de sănătatea și buna-starea angajaților.

Programul destinat încetării fumatului urmărește să creeze un context sau o comunitate care sa vizeze nu doar riscurile medicale asociate fumatului, ci și modelarea convingerilor individuale care înconjoară așa-numitele beneficii sau mituri legate de fumat. Nu în ultimul rând, acest program are ca obiectiv să ajute angajații să renunțe definitiv la fumat.

În ciuda scăderii numărului de fumători, înregistrate în ultimii ani, fumatul rămâne de departe cauza nr. 1 a deceselor premature. Fumatul reprezintă un factor de risc major pentru șase din primele opt cauze de deces. Fumatul ucide 5,4 milioane de oameni în fiecare an – în medie, o persoana la fiecare șase secunde – și este responsabil pentru  unul din 10 decese înregistrate în rândul adulților. Astfel, până la 50% din totalul fumătorilor ajung sa moara din aceasta cauză.

Tipărire Email

FaLang translation system by Faboba